Ovu činjenicu o orgazmu i lošem učinku na zdravlje sigurno niste znali

Ovu činjenicu o orgazmu i lošem učinku na zdravlje sigurno niste znali

25/03/2019

Orgazam može izazvati sljepilo, a do toga dolazi zbog kontrakcija u stijenkama krvnih žila što ograničava protok krvi i dovodi do sljepila…

Pozitivni učinci orgazma na zdravlje već su dobro poznati, ali nova istraživanja pokazuju da snažan orgazam može izazvati i loše učinke, odnosno da od orgazma možete oslijepiti, prenosi Indy100.

Do toga dolazi kada krvna žilica u oku pukne zbog pritiska koji trpi mrežnica. U studiji koju su proveli znanstvenici sa sveučilišta u Edinburghu i  Southamptonu navodi se primjer 21-godišnjaka koji je ispričao kako je tijekom orgazma oslijepio, a liječnici kažu kako se to dogodilo zbog kontrakcija u stijenkama krvnih žila, što ograničava protok krvi i dovodi do sljepila.
Sličnu situaciju proživio je i jedan 29-godišnjak koji je također oslijepio, a liječnici su utvrdili kako mu se očni  tlak povećao tijekom seksa što je dovelo do privremenog sljepila.  Sljepilo je u ovakvim situacijama privremeno, ali svakako može stvoriti paniku i osjećaj nemoći https://yesgirls.net.

www.vecernji.hr