Šokirati će vas od čega se sastoji Nutella

Šokirati će vas od čega se sastoji Nutella

04/01/2018

Nakon vijesti da je Nutella kancerogena jer sadrži visok postotak palminog ulja koje neki izvori dovode u vezu s opakom bolešću, društvenim mrežama proširila se fotografija koja slikovito prikazuje što se sve nalazi u popularnom namazu od lješnjaka…

Kako se da razabrati s ove fotografije, u Nutelli je najmanje lješnjaka i kakaa, ali zato je u njoj pozamašna količina šećera i tek nešto manja količina palminog ulja koje. čak i ako nije kancerogeno, ne predstavlja baš najzdraviji izbor jer je riječ o zasićenoj masti. Jesu li ovo baš točni omjeri ne znamo, no čak i ako su samo približni, trebalo bi biti na oprezu.

U polemiku koja se razvila nakon što je fotografija podijeljena na Redditu uključila se i nutricionistica Meghan Telpner, koja je na svojoj stranici navela čak pet razloga zašto bi Nutella trebala biti zabranjena.

Po njenom mišljenju osobito je problematično što se namaz s tolikim udjelom šećera predstavlja kao zdrava opcija za doručak. ”Nazovimo ga pravim imenom – desert”, poručila je Telpner navodeći da dvije žličice Nutelle sadrže čak 200 kalorija.

http://www.slobodnadalmacija.hr

Leave a Reply