ZaZumbajte uz Zumba fitness!

24/11/2019

Zumba fitness sigurno ste već čuli ili čitali o njemu u novinama, na televiziji ili internetu. Svi kao da su poludjeli za Zumbom. O čemu se tu u stvari radi? Pročitajte ovdje.

O Zumbi se već priča na sva usta! Želite oblikovati i učvrstiti svoje tijelo, a pri tome se zabaviti? Priključite se Zumba groznici.

Kada sam čula da su u gradu u kojem živim počeli tečajevi  Zumba fitnessa (a ja sam skupila masne naslage po cijelom tijelu), zanimalo me o čemu se tu radi. Potražila sam informacije i videe na internetu i svidjelo mi se što sam vidjela. Jako volim plesati. Inače nisam tip koji dugo ostaje pri istom obliku rekreacije, sve mi brzo dosadi  i uskoro odustajem, ali ono što stvarno volim je ples! Nikada nisam htjela ići na tečajeve plesa (iako sam se par godina bavila akrobatskim rock ‘n’ roll-om) jer ne volim pravila i plesanje samo jedne vrste plesa te slušanje jedne vrste glazbe. Zato mi se svidjelo što je zumba mix više plesova i glazba koja se sluša je raznolika. Jedina opasnost je to što izaziva ovisnost!

Ono što najbolje opisuje ovaj oblik fitnessa je sam slogan Zumbe ‘Ditch the routine. Join the party!‘ (‘Odbacite rutinu. Pridružite se zabavi!’)

Plešu se salsa, merengue, reggaeton, cumbia, mambo, cha cha cha, trbušni ples, tango itd. Glazba je većinom latino glazba, ali pušta se i internacionalna i popularna glazba (po izboru trenera).

Zumba djeluje na sve mišićne skupine, tijekom treninga izmjenjuju se vježbe, odnosno plesovi različitih intenziteta, što djeluje na potrošnju kalorija i masnog tkiva. Navodno se na jednom treningu potroši oko 800-900 kalorija!

Za trening obucite nešto prozračno i udobno (vjerujte mi, bit ćete mokri od glave do pete!), odnosno nešto što ne sputava vaše pokrete i što dopušta vašoj koži da diše.

Najzabavnije je to što strogih pravila nema, plešete sami, ako se zbunite nema veze, samo nastavite skakati i pustite da vas ritam glazbe nosi. Bitno je da se krećete i zabavljate!


Treninzi su vrlo intenzivni, osjetit ćete sve mišiće u tijelu kako se zatežu i pulsiraju od napora, ali glazba vas nosi i ne dopušta vam da stanete. Što je najbitnije, nemate osjećaj da vježbate i trudite se, nego imate dojam da plešete na partyju u trenirkama i tenisicama.

Meni se često događalo da sam tamo i da imam osjećaj da sam neumorna, da bih (s malim pauzama) mogla plesati cijelu noć i onda se dovezem kući, napravim jedan korak i shvatim da se ne mogu pomaknuti, a osjećam se fantastično. Tijekom sata izbacit ćete iz sebe svu negativnu energiju i izaći odande raspoloženi i sa smiješkom na licu.

Preuzeto sa: https://www.sminkerica.com