novosti

Obavijest – Zbog olujnog juga prebačen je 9. Zumba Split maraton sa ove na slijedeću nedjelju 17.3.2024. u 11.30h na ProkurativeIpak za sve početnice ove nedjelje 10.3. 18h održat će se besplatan Zumba fitness trening u Centru plesa Pazdigrad-Žnjan kao priprema za maraton slijedeće nedjelje.

 

 

Već devetu godinu na splitskoj rivi povodom Dana žena, održava se manifestacija Zumba Split Marathon.
Po prvi puta zbog najave lošeg vremena događaj se prebacuje za slijedeću nedjelju i to po prvi puta na prekrasneProkurative. No za sve zainteresirane djevojke, žene, mame, bake, koji još nikad nisu zaplesali / vježbali Zumba fitness, Centar plesa Split organizira besplatan trening ove nedjelje 10.3. u 18h.
To može biti odlična prilika i za one koji nikad nisu trenirali Zumbu da se malo pripreme i sudjeluju na 9. Zumba Split maratonu u novom terminu slijedeću nedjelju 17.3.2024. od 11.30 na Prokurativama.
Prijava za besplatan trening u nedjelju je obavezan zbog ograničenog broja polaznika, te je potrebno poslati prijavu na WhatsApp: +38598330260

Prijave za sam maraton nisu potrebne, sudjelovanje je besplatno dovoljno je ponijeti vodu, ručnik, doći u trenirci i tenisicama i sudjelovati. Glavna motivacija je zdravlje koje ne košta ništa onima koji ga imaju, a znači sve onima koji se razbole, pa čuvajmo ga i trenirajmo zajedno. A Zumba fitness upravo na zabavan način kroz dinamični intervalni trening pozitivno utječe na kardiovaskularni sustav, kardiorespiratorni sustav, smanjenje potkožnog masnog tkiva, jača muskulaturu i popravlja raspoloženje. Popularnije rečeno jačaju se i oblikuju noge, stražnjica, trbušna muskulatura, ramena, leđa, prsa…

Prilika je to da se i nakon duge zime i treninga u dvoranama zapleše i po prvi puta na prekrasnim Prokurativama i da se nauče i neki novi koraci uz gostujuće instruktore: Enmanuel de Los Santos iz Dominikanske republike, Meri Tičić de Los Santos iz Zadra. Tu su i splitske trenerice Jasna Vidović i Polina Mytko i nekoliko gostujućih iznenađenja.

Prošlo je već 14 godina od kada je ekipa Centra plesa po prvi puta započela treninge po Zumba fitness licenci te 24 godine od kada je Zumba fitness utemeljen u Kolumbiji. Osnovni plesovi koji se najčešće komponiraju u sat zumbe su latino ali dozvoljeni su i ostali: merengue, salsa, reggaeton, cumbia, tango, bachata, calypso, belly dancing, hip-hop, rock&roll, twist itd.
Danas je Zumba fitness najrašireniji fitness program u svijetu koji svakodnevno trenira preko 15 milijuna polaznika na 200.000 lokacija u 180 zemalja svijeta.

Za sve detalje i promjene pratite internet stranicu www.zumbasplit.com , a kako je bilo prošlih godina na splitskoj Rivi pogledajte na youtube video kanalu.

 

Podijeli
Tweet
WhatsApp

Zadnje vijesti